TOS -Day 2019 ja uudet konemallit WHT 130 ja WVM 2600 myynnissä


11_edufix-contos-tyostokone-tyostokoneet-modernisointi-huolto-asennukset-tosContos ja Edufix oli mukana Tšekissä kun TOS VARNSDORF esitteli jatkuvasti kehittyvää tuotanto-ohjelmaansa ja julkaisi uudet koneet WHT 130 ja WVM 2600. TOSDay-tapahtuma alkoi 2019 myynti- ja tulostavoitteiden sekä vuoden 2018 tapahtumien käsittelyllä. Tapahtumassa esiteltiin uusia kehitteillä olevia teknologioita kuten rungon ja karan lämpötilakompensointia, sekä TOS Control “käyttöliittymän” tulossa olevia uusia applikaatioita. Tos Control käyttöliittymä tulee sisältämään mm. sovelluksen ohjattavaa IP-kameraa varten ja koneen mittaus- ja kompensointisovelluksen. Uusi dokumentaatio-osio sisältää mm.koneen ohjekirjat, kalenterin esim. huoltojen, vuorojen yms. tapahtumien kirjaamiseen sekä koneenkäyttöseurannan, josta nähdään koneen eri tilat (asetusajat,työstöajat jne). Töiden hallinta- ja dokumentointisovellus (Job management) tallentaa kuvia vaikkapa tietyn työn asetuksista ja kiinnittimistä tai kyseisen työkappaleen valmistuspiirrustukset.

Jukka Honkanen ja Jaakko Lemmetty tutustui uusien koneiden spekseihin ja itse koneisiin paikanpäällä tuotantotiloissa. TOS VARNSDORF koulutuskeskus on erittäin kiinnostava paikka. Kokoonpanotyöpajoissa on mahdollisuus nähdä eri koneita asennusvaiheissa ja tutustua esillä olevien työkalujen, erikoisvarusteisiin, lisälaitteisiin ja ohjelmistojen ominaisuuksiin. Teknologiahuoneessa koulutetaan asiakkaiden uusien koneiden kanssa työskentelevät työntekijät, jotta he valmistautuvat koneen käyttöön etukäteen. Myös Fanuc robottityökalunvaihtaja oli esillä ja demokäytössä. Julkaistut konemallit ovat nyt myös myynnissä ja Contoksen tavoitteena onkin saada uusia konemalleja jo vuonna 2019 toimitettua asiakkaille.